Любопитно за Алфа Ромео

Новини за Алфа Ромео

Новини за Алфа Ромео

Тазгодишното участие на Alfa Romeo на един от най-престижните конкурси за автомобилен дизайн в света- Concorso di Eleganza във Villa d’Este, приключи с четири награди.

Представената за първи път през 1933 година в Париж Alfa Romeo 6C 1750 GS спечели трите основни награди- тези на професионалното жури (Concorso d’Eleganza Best of Show и Coppa d’Oro) и тази на публиката, а концептуалната разработка 4C беше определена за победител в категорията Концептуални автомобили и Прототипи.

Дългото почти 4 метра двуместно Alfa Romeo 4C Concept е със задвижване на задните колела, конструкцията му се явява комбинация от въглеродни нишки и алуминий, а за задвижването се грижи бензинов турбоагрегат. Максималната мощност на мотора, който е разположен централно на “тялото” на модела, е над 200 конски сили. Максималната скорост на движение на колата, която трябва да получи своята серийна версия през тази година, е над 250 км/ч, като класическото ускорение от 0 до 100 км/ч може да бъде извършено за по-малко от 5 секунди.

Categories: